FŐZŐ CSAPATÉPÍTŐ A BALATONNÁL

Késő délutáni / esti csapatépítő tréning megtartására kaptam felkérést egy hétvégi céges rendezvény keretein belül. A tréninget részletes tervezés és előkészítés előzte meg, s amikor elérkezett a nap, érdeklődéssel teli indultam neki az útnak.

Májusi szombat délután, nyárias meleg, Balaton… Kezdődjön a főző-csapatépítés!
A helyszínre érkezvén, a csapattagok már oldott hangulatba kerültek, sikerült délutánra az összerázódás, egymásra hangolódás. A felszabadult légkör ezáltal adott volt a játékos, fesztelen hangulatú főző csapatépítéshez.

A tréningen természetesen a közös főzés kapott központi szerepet, viszont ezt megelőzően egy-két kommunikációs kérdéskörrel és feladatsorral is készültem. Az egyik a „4 személy utazik a liftben” személyiségtípust feltáró teszt volt, melynek segítségével kerültek meghatározásra a csapatok. A lényeg, hogy a csapatok vegyes személyiségtípusokból tevődjenek össze, azaz mindegyik csapatba kerüljön a különböző személyiségtípusokból.
A résztvevőknek tetszett a feladat, és szinte pillanatok alatt megállapították ki hova tartozik, melyik személyiségtípushoz. Ennek köszönhetően a csapatok igen gyorsan összeálltak és neki is láttak a közös főzésnek.

3 CSOPORT, 3 KÜLÖNBÖZŐ MENÜ…

A menüsorba változatos ételeket választottam, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, egyúttal figyelembe vettem, hogy az ételek könnyen és megközelítőleg azonos időtartamban legyenek elkészíthetőek.
A csapatoknak kiosztottam a recepteket, melyek alapján az egyik csapat az előételt, a másik a főételeket és a harmadik a desszerteket készítette. Főzés alatt, mint Gastro Coach, végig figyelemmel kísértem mindegyik csapatnál az ételkészítés folyamatát.

A MENÜSOR AZ ALÁBBI ÉTELEKET TARTALMAZTA:

Tárkonyos csirkeragu leves bográcsban
Grillezett zöldségek, hús, kolbász és kétféle saláta
Bábel és Waldorf saláta Ágota konyhájából
Kókuszgolyó és Epres túrótorta sütés nélkül

A közös főzés és az azt megelőző előkészületek is összecsiszolódva, vidám hangulatú csapatmunkában zajlottak. Az együtt alkotás öröme lengte körbe az asztalt. A főző csapatépítő délutánt a vacsora koronázta meg, a saját kezűleg készített ételek közös elfogyasztása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük