FŐZŐ CSAPATÉPÍTŐ TRÉNING

Egy napsütéses szombaton, valamikor augusztusban egy baráti társaságnak főző-csapatépítő napot tartottam...

Kb. 1 hónappal az esemény előtt a csoport egyik tagja megkeresett, hogy egy közös főző-csapatépítő élményt szeretnének. Ígéretet tettem, hogy egy jó hangulatú napot szervezek számukra, ahol önmagunkra és egymásra is figyelhetnek. Megtapasztalhatják a közös főzés örömét, élvezhetik egymás társaságát és mindezt egy pompás helyszínen, az Orosz Gyula Családi Pincészetnél, melyre a nyár végén került sor.

A program 10:00-kor kezdődött. Reggeli frissítővel és kávéval vártam a 9 fős csapatot. Előzetes információim alapján a csapatról az volt a benyomásom, hogy nagyon színes társaság, ezért a tréninget egy személyiségtípusokat, temperamentumot feltáró teszt (DISC) kitöltésével kezdtük. A teszt ismertetése, kitöltése és kiértékelése oldott hangulatban zajlott. Fontosnak tartom a tréningek során, hogy felszabadult légkörben tudjunk együtt dolgozni.
A főző-csapatépítők során nem célom a személyiségtípusok mélyreható ismertetése (kivétel, ha a megrendelő kifejezetten kéri), így ez alkalommal a kiértékelés után egy átfogó képet kaphattak a résztvevők. (Trénerként természetesen más típusú tréningek és csapatépítők megrendezésére is felkérhető vagyok. A teljesség igénye nélkül: verbális és nonverbális kommunikációs tréning, asszertív kommunikációs tréning, időmenedzsment tréning, emberekkel való bánásmód.)

A teszt eredmények figyelembevételével a csapatot 3 csoportra osztottam, ezáltal minden csoportba került piros: IRÁNYÍTÓ, kék: ELEMZŐ, zöld: TÁMOGATÓ vagy sárga: KAPCSOLATÉPÍTŐ magatartású résztvevő.

Gastro coach és szakács szemmel állítottam össze a menüsort, melynél több szempontot is vizsgáltam:
az ételek legyenek egészségesek, glutén-, és laktózmentesek (többen érzékenyek rá a csoport tagjai közül),
főzés nélkül legyenek elkészíthetőek az ételek a szabadban, ugyanis aznapra nagy hőséget ígért a meteorológia.

Az egyik csoport az előétel elkészítését, a másik a főétel zöldségek és grillhúsok sütését, illetve a saláták összeállítását, a harmadik a desszert készítését sütés nélkül kapta feladatul. A menüsort az alábbi szempontok alapján állítottam össze:
a megadott receptek alapján bárki könnyedén elkészíthesse az ételeket
a három csoport azonos idő alatt birkózhasson meg a feladattal. A minőségi alapanyagokat előkészítettem, a húsokat előre bepácoltam, hogy valóban csak az ételek előállításra összpontosíthassanak a csoportok résztvevői.

A 1,5 órás főzés alatt a csoportok tagjai jól összecsiszolódtak és az ételek is elkészültek. Az ételkészítés folyamatát támogatva a csoporttagokat, mint szakács és mint gastro coach is figyelemmel kísértem.
A főző-csapatépítő egy vidám, felszabadult hangulatú ebéddel zárult. Megkóstoltuk a csapatok által alkotott ételeket, melyek mind a recepteknek megfelelően készültek el.
Szervezéskor lényegesnek tartottam, hogy az ebédre is jócskán maradjon idő. 2 óra a pincészet szőlő-lugasa alatt elegendő idő volt a teljes kikapcsolódásra, beszélgetésre, és a visszajelzésekre.

Főző csapatépítő tréningjeim során a minőséget képviselem, mind az ételek, mind az italok terén. A mennyiség kevésbé hangsúlyos - természetesen ettől még senki nem távozik éhesen és üres kézzel sem -, a fókuszt inkább arra helyezem, hogy azokat milyen hangulatban, egymásra hangolódva hogyan tudjuk fogyasztani, a közös főzés után.

Az ebéd befejeztével VISSZAJELZÉSEKET kértem a főző-csapatépítő tréning résztvevőitől, ezekből szemezgettem:

slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
slide 1
Főző-csapatépítő ebéd
„Nagyon jó volt főzni, hát még együtt megenni!”
Főző-csapatépítő tréning
„Igazán öröm volt úgy étkezni, hogy tudom én is hozzátettem. A minőségi alapanyagokból valóban könnyű volt jót alkotni!”
Főző-csapatépítő program
„Már többféle csapatépítő eseményen voltam munkáim miatt, mivel multicégnél dolgozom. Jó, hogy ez a nap nem a piálásról szólt. Jól éreztem magam.”
Főző-csapatépítő nap
„Engem a személyiségelemzés még mélyebben érdekelt volna, azonban érdekes volt megtapasztalni, hogyan tudtunk együttműködni a csoportokban. Köszönöm a gastro coach figyelmes jelenlétét!”
Főző-csapatépítő Gastro Evangelista
„Jó társaságban és jól koordinált környezetben (tehát) biztonságban volt lehetőség a kreativitásunkat gyakorolni, na meg egymást megismerni!”
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Ha egy hasonló főző-csapatépítő élmény részese szeretne lenni, keressen bizalommal!
Az ízletes ételeken túl, az együtt eltöltött, közösségformáló idő maradandó emlék és érték lehet Ön és csapata, munkatársai, családja, barátai számára.

Napjainkban nehéz igazán különleges ajándékot adni. Adjon maradandó emléket: örömöt, felszabadulást, minőséget, tudást (főzési ismeretek), önismereti és kapcsolódási lehetőséget! Mindezt egy főző-csapatépítő program keretében, idilli környezetben, minőségi borokat kóstolva.

Az emlékezetes főző-csapatépítő tréninget én garantálom, a társaságot pedig Ön hozza!
Ajánlatkéréssel keressen elérhetőségeim egyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük