FŐZŐKURZUS, AKÁR AZ OTTHONÁBAN IS

2020 telén egy izgalmas felkérés érkezett hozzám… Egy házaspár, akik 3 fiúgyermeket nevelnek, hallották a riportomat a Manna FM-ben és megkerestek, hogy megtanítanám-e őket egészségesen főzni. Természetesen igent mondtam, erre a megtisztelő felkérésre.

A főzőkurzus gyakorlatban úgy nézett ki, hogy 2 hetente látogattam el a családhoz, melyet mindig a felkészülés folyamata előzött meg. E-mailben megbeszéltük milyen ételeket szeretnének, hogy főzzünk együtt, majd a szükséges alapanyagokat együtt beszereztük, elmentünk egy közös bevásárlásra.

A kiválasztott étkek főként vegetáriánus ételek voltak, néhány alkalommal a glutén- és laktózmentességre is törekedtünk a menüsor összeállítása során. 4 óra alatt általában 3-4 féle ételt tudtunk elkészíteni, melyekből maradt jócskán másnapra is. Ezzel enyhítve az édesanya időbeosztásán, hogy ne kelljen mindennap főznie, hiszen négy meglett férfira a napiteendők mellett ez néha igen megterhelő.

Ez a féléves folyamat nagy élményt jelentett a házaspárnak és nekem is egy érdekes tapasztalás volt. Ismételten megbizonyosodtam arról, hogy a közös főzés egy párt, házaspárt, családot, nagyon jól összetud hozni. A konyha valóban egy olyan helyszín tud lenni, ahol élményeket adunk egymásnak. Ízeket, illatokat érzünk. Egyértelműen egy olyan pozitív élmény, amely esetleges sebeket, konfliktusokat képes lehet feloldani, gyógyítani.

Saját tapasztalatból mondom, hogy a közös főzés, együtt működés a konyhában (is) összekötő kapocs tud lenni a házasságban, amit érdemes ajándéknak tekinteni. Nekem olyan társat adott a jó Isten, akivel mindezt megélhetem, szerencsére a férjem is szeret főzni.

Főzőkurzus megszervezését, kivitelezését családoknak, házaspároknak akár az otthonában is, mint tréner, gastro coach és szakács vállalom.
Mindenképpen ajánlom a főzőkurzus élményt
azoknak, akiknek szeretnének egészségesebben, változatosabban főzni,
és azoknak is, akik szeretnének visszatalálni régi romantikus érzéseikhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük